Ett tryggt gymnasieval

Om oss

Olinsgymnasiet är ett tryggt gymnasieval, där kvalitet är viktigare än kvantitet.

Olinsgymnasiet är sedan hösten 2016 en fristående skola i centrala Skara som är fylld med utmaningar och möjligheter till personlig utveckling.

Vår skola erbjuder utbildning i moderna lokaler med engagerade lärare som jobbar stenhårt för att elevernas studietid ska bli en upplevelse för livet. För elevernas trygghet och välmående lägger vi stor vikt på det förebyggande elevhälsoarbetet genom en egen skolsocionom.

Från och med hösten 2017 är det Olinsgymnasiet som erbjuder programmet Music & Producation (MOP) som är det Estetiska programmet Musik.

För dig som vill utöka dina studier erbjuder vi Engelska 7, Moderna språk steg 3, 4 och 5 samt Matematik 2b.

Hösten 2018 erbjuder vi 30 platser på det Estetiska programmet Musik (MOP) och till vår gymnasiesärskola erbjuder vi 8 platser på programmet för Estetiska verksamheter (inriktning musik/dans/teater) och 8 platser på programmet för Fordonsvård och Godshantering.

Hösten 2019 hoppas vi kunna utöka vår verksamhet med inriktningen dans på det Estetiska programmet, Fordons- och transportprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet Beteendevetenskap för att knyta den till en Lokal idrottsutbildning (LIU) i samarbete med Skara HF (handboll flickor).