Ett tryggt gymnasieval

Olinsgymnasiet – ett tryggt gymnasieval där kvalitet är viktigare än kvantitet.

Olinsgymnasiet är en fristående skola i centrala Skara sedan hösten 2016 – en skola fylld med utmaningar och möjligheter till personlig utveckling. Skolan erbjuder utbildning i moderna lokaler med engagerade lärare som jobbar stenhårt för att elevernas studietid ska bli en upplevelse för livet. För elevernas trygghet och välmående lägger vi stor vikt på det förebyggande elevhälsoarbetet genom en egen skolsocionom.

Från och med hösten 2017 är det Olinsgymnasiet som erbjuder programmet Music & Producation (MOP) som är det Estetiska programmet Musik. För dig som vill utöka dina studier har vi även Engelska 7, Moderna språk steg 3, 4 och 5 samt Matematik 2b.

Hösten 2018 finns 28 platser på det Estetiska programmet Musik (MOP) och till vår gymnasiesärskola har vi 8 platser på programmet för Estetiska verksamheter (inriktning musik/dans/teater) och 8 platser på programmet för Fordonsvård och Godshantering.

Hösten 2019 kommer verksamheten utökas med inriktningen dans på det Estetiska programmet, Fordons- och transportprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet för att knyta den till en Lokal idrottsutbildning (LIU) i samarbete med Skara HF (handboll flickor).