Handbollstränaren

Petra Skogberg 

En VM-turnering, två EM-turneringar, fem SM-finaler, 65 A-landskamper och fyra proffsår i danska ligan. Inte undra på att Petra Skogsberg säger att handbollen är det roligaste hon har gjort i sitt liv.  

Som liten höll Petra Skogsberg på med en massa sporter, men handbollen var roligast. ”Jag skulle aldrig vilja ha det ogjort. Att få utvecklas tillsammans med andra i ett lag, har betytt så mycket för mig”. 

Bara 14 år gammal gjorde hon sin första A-lagsmatch för Skara HF i division II. Några år senare, 2002, tog hon det avgörande steget till elitserielaget Skövde HF. Därmed hade hon också lagt grunden till en lång elitkarriär som avslutades 2014 med spel i allsvenskan och moderklubben Skara HF. ”Det är klart att det har varit många höjdpunkter, som de stora mästerskapen EM och VM samt de fem SM-finalerna, även om vi förlorade alla”.

”Att utvecklas tillsammans med andra i ett lag har betytt så mycket för mig”

Som ansvarig för handbollsprofilen i Götene är Petras fokus på att skapa en miljö där spelarna kan utvecklas. ”Jag brinner mycket för det individuella, att utveckla spelarnas teknik samtidigt som man har med sig helhetsbilden, det skadeförebyggande, fys och rehab”. När hon inte är på handbollsplanen hittar du henne i klassrummet, där hon undervisar i både matematik och historia.

Sök till Olins Handboll

Är du intresserad av att kombinera dina gymnasiestudier med utvecklande handbollsträningar? Då har du möjlighet att läsa på någon av våra unika idrottsprofiler.
Kontakta info@olinsgymnasiet.se så hjälper vi dig att ansöka.