Så här söker du till oss

SÖK TILL OSS

Ansökan till Olinsgymnasiet görs via antagningskansliet i din hemkommun.

Ansökningsperioden pågår fram till den 1:a februari. I mitten av april får du besked om din preliminära antagning, och under perioden 15 april till 15 maj har du möjlighet att göra omval. I slutet av juni får du ditt definitiva antagningsbesked.

Bor du i Skaraborg söker du till oss via Utbildning Skaraborg.
Inför aktuell valperiod får du dina inloggningsuppgifter av din Studie- och yrkesvägledare (SYV).

Bor du utanför Skaraborg söker du till oss via din hemkommuns antagningskansli. Din Studie- och yrkesvägledare (SYV) kan hjälp dig med din ansökan. Var noggrann med att ange vår skolenhetskod och studievägskoden för den utbildning som du vill söka.

Vår skolenhetskod är 16555851. Skolenhetskoden är densamma oavsett vilken utbildning du väljer hos oss.

Våra studievägskoder läsåret 2018/2019 är;
ESMUS – Estetiska programmet Musik (MOP)
EVEST – programmet för Estetiska verksamheter (musik/teater/dans)
FGFOR – programmet för Fordonsvård och godshantering

Är du osäker på hur du ska göra för att ansöka till oss? Hör då av dig till oss, så hjälper vid dig!

Antagningsprov när du söker till MOP

Så snart vi får besked från antagningskansliet om vilket elever som har sökt till MOP, bjuder vi in alla sökande till antagningsprov. Bor du utanför Skaraborg kan det ibland dröja lite längre tid innan vi får besked om att du har sök till oss, men så fort vi får besked från antagningskansliet hör vi av oss till dig.

Antagningsprovet består av tre delar, där resultatet ger dig färdighetspoäng som läggs till ditt meritvärde.

Del 1; Instrument/Sång
Du får under 10 minuter visa upp dina färdigheter på ditt instrument eller sång. Du framför en obligatorisk låt och en låt som du har valt själv.

Del 2; Gehör
Under gehörsdelen får du göra några enklare rytmövningar.

Del 3; Intervju
Här träffar du en av våra lärare för en kort intervju.  Vi frågar bland annat om tidigare musikaliska erfarenheter och förväntningar på utbildningen (denna del poängsätts inte).

Öppet hus och besöksdagar

Lördagen den 10 november 2018 har vi Öppet hus där all vår personal deltar för att informera om våra program och visa våra lokaler. Välkommen att besöka oss mellan klockan 09.30 och 14.00.

Vi erbjuder även besöksdagar där du som elev får ”prova på” oss under en hel skoldag. Så snart vi har datum klara för våra besöksdagar, presenteras det här på vår webbplats.