Restaurang- och Livsmedelsprogrammet
Inriktning Bageri & Konditori
Gillar du kombinationen att baka och skapa? Detta är inriktningen för dig som vill jobba som bagare eller konditor.
Kort om inriktningen
På inriktningen Bageri & Konditori på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Vänergymnasiet Olins Mariestad får du arbeta med både moderna och traditionella hantverksmetoder samt olika råvaror när du bakar allt från matbröd och bullar till desserter och bröllopstårtor. Du får dessutom lära dig att göra spännande konfektyr- och chokladkreationer.
Inriktning Bageri & Konditori är perfekt för dig som vill bli:
- Bagare
- Konditor
Intervju
Möt våra elever
Möt Mio, som går inriktningen Bageri & Konditori på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet på Vänergymnasiet Olinsgymnasiet Mariestad. Här berättar han om sitt gymnasieval och hur det är att gå en yrkesutbildning.
Intervju
Möt våra elever
Möt Sandra, som går inriktningen Bageri & Konditori på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet på Vänergymnasiet Olinsgymnasiet Mariestad. Här berättar hon om sitt gymnasieval och hur det är att gå en yrkesutbildning.
Poängplan
Förutom de gemensamma ämnena på Restaurang- och livsmedelsprogrammet läser du som går Bageri & Konditori även:
-
300
-
900
Med reservation för ändringar