Restaurang- och Livsmedelsprogrammet
Inriktning Kök & Servering
Gillar du att skapa upplevelser genom mat? Då kan inriktningen Kök & Servering vara något för dig.
Kort om inriktningen
På inriktningen Kök & Servering på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Vänergymnasiet Olins Mariestad får du kunskaper inom matlagning i restaurang, servering och bar. Du får även möjlighet att testa på branschen i vår egen utbildningsrestaurang Vänerskutan, som är öppen för allmänheten.
Två programfördjupningar som väljs till årskurs 3
Inriktning Kök & Servering är perfekt för dig som vill bli
- Hovmästare
- Kallskänka
- Kock
- Köksbiträde
- Skribent inom mat och vin
- Sommelier
- Servitör/Servitris
Intervju
Möt våra elever
Möt David, som tog studenten i somras från inriktningen Kök & Servering på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet på Vänergymnasiet Olinsgymnasiet Mariestad. Här berättar han om sitt gymnasieval och hur det är att gå en yrkesutbildning.
Poängplan
Förutom de gemensamma ämnena på Restaurang- och livsmedelsprogrammet läser du som går Kök & Servering även:
-
300
-
900
Med reservation för ändringar