Restaurang- och Livsmedelsprogrammet

Inriktning Kök & Servering – Servitör/Servitris & Bartender

Här lär du dig arbeta som servitör eller servitris. Det innebär att ta hand om hela miljön i matsalen – du är helt enkelt restaurangens ansikte utåt!

Servitör/Servitris & Bartender är en av fördjupningarna som erbjuds när du läser inriktning Kök & ServeringRestaurang- och livsmedelsprogrammetVänergymnasiet Olins Mariestad. Här får du lära dig att duka, ge råd om mat och dryck samt se till att gästerna trivs. Du kan även läsa till barteknik och få användbara bartenderkunskaper. Fördjupningen är ett bra val om du vill jobba som exempelvis barista, bartender eller hovmästare.

Poängplan

Förutom de gemensamma kurserna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet läser du som går Kök & Servering – Servitör/Servitris & Bartender även:

  • Inriktningens kurser
    300
    • Mat och dryck i kombination
      100
    • Matlagning 1
      100
    • Servering 1
      100
  • Programfördjupningens kurser
    900
    • Fastställs i samråd med branschen

Med reservation för ändringar