Restaurang- och Livsmedelsprogrammet

Inriktning Kök & Servering – Servitör/Servitris & Bartender

Här lär du dig arbeta som servitör eller servitris. Det innebär att ta hand om hela miljön i matsalen – du är helt enkelt restaurangens ansikte utåt!

Kort om programfördjupningen

Servitör/Servitris & Bartender är en av fördjupningarna som erbjuds när du läser inriktning Kök & ServeringRestaurang- och livsmedelsprogrammetVänergymnasiet Olins Mariestad. Här får du lära dig att duka, ge råd om mat och dryck samt se till att gästerna trivs. Du kan även läsa till barteknik och få användbara bartenderkunskaper. Fördjupningen är ett bra val om du vill jobba som exempelvis barista, bartender eller hovmästare.

Poängplan

Förutom de gemensamma ämnena på Restaurang- och livsmedelsprogrammet läser du som går Kök & Servering – Servitör/Servitris & Bartender även:

  • Inriktningens ämnen
    300
    • Mat och dryck i kombination nivå 1
      100
    • Matlagning nivå 1
      100
    • Servering nivå 1
      100
  • Programfördjupningens ämnen
    900
    • Fastställs i samråd med branschen

Med reservation för ändringar

Bilder från programfördjupning Servitör/Servitris & Bartender

Bläddra mellan bilder