Restaurang- och Livsmedelsprogrammet
Inriktning Kök & Servering – Servitör/Servitris & Bartender
Här lär du dig arbeta som servitör eller servitris. Det innebär att ta hand om hela miljön i matsalen – du är helt enkelt restaurangens ansikte utåt!
Kort om programfördjupningen
Servitör/Servitris & Bartender är en av fördjupningarna som erbjuds när du läser inriktning Kök & Servering på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Vänergymnasiet Olins Mariestad. Här får du lära dig att duka, ge råd om mat och dryck samt se till att gästerna trivs. Du kan även läsa till barteknik och få användbara bartenderkunskaper. Fördjupningen är ett bra val om du vill jobba som exempelvis barista, bartender eller hovmästare.
Poängplan
Förutom de gemensamma ämnena på Restaurang- och livsmedelsprogrammet läser du som går Kök & Servering – Servitör/Servitris & Bartender även:
-
Inriktningens ämnen300
-
Mat och dryck i kombination nivå 1
100
-
Matlagning nivå 1
100
-
Servering nivå 1
100
-
Mat och dryck i kombination nivå 1
-
Programfördjupningens ämnen900
- Fastställs i samråd med branschen
Med reservation för ändringar