Restaurang- och Livsmedelsprogrammet

Inriktning Kök & Servering – Kock

I denna programfördjupning får du lära dig om matlagning som hantverk från grundläggande till avancerad nivå.

Kock är en av programfördjupningarna som erbjuds när du läser inriktning Kök & ServeringRestaurang- och livsmedelsprogrammetVänergymnasiet Olins Mariestad. Här får du utveckla dina kunskaper i allt från att komponera matsedlar och välja råvaror till att laga välsmakande, näringsrik mat. Du förbereds för ett yrke som innehåller både planering och förberedelser samt kreativt arbete där man jobbar i ett högt tempo. Fördjupningen är ett bra val om du vill jobba som exempelvis kock, kostekonom eller kallskänka.

Poängplan

Förutom de gemensamma kurserna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet läser du som går Kök & Servering – Kock även:

  • Inriktningens kurser
    300
    • Mat och dryck i kombination
      100
    • Matlagning 1
      100
    • Servering 1
      100
  • Programfördjupningens kurser
    900
    • Fastställs i samråd med branschen

Med reservation för ändringar