Restaurang- och Livsmedelsprogrammet

Inriktning Kök & Servering

Gillar du att skapa upplevelser genom mat? Då kan inriktningen Kök & Servering vara något för dig. 

Kort om inriktningen

På inriktningen Kök & Servering på Restaurang- och livsmedelsprogrammetVänergymnasiet Olins Mariestad får du kunskaper inom matlagning i restaurang, servering och bar. Du får även möjlighet att testa på branschen i vår egen utbildningsrestaurang Vänerskutan, som är öppen för allmänheten.

Två programfördjupningar som väljs till årskurs 3

Inriktning Kök & Servering är perfekt för dig som vill bli

  • Hovmästare
  • Kallskänka
  • Kock
  • Köksbiträde 
  • Skribent inom mat och vin
  • Sommelier
  • Servitör/Servitris

Intervju

Möt våra elever

Möt David, som tog studenten i somras från inriktningen Kök & Servering på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet på Vänergymnasiet Olinsgymnasiet Mariestad. Här berättar han om sitt gymnasieval och hur det är att gå en yrkesutbildning. 

Poängplan

Förutom de gemensamma kurserna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet läser du som går Kök & Servering även:

  • Inriktningens kurser
    300
    • Mat och dryck i kombination
      100
    • Matlagning 1
      100
    • Servering 1
      100
  • Programfördjupningens kurser
    900
    • Kock
      900
    • Servitör/Servitris & Bartender
      900

Med reservation för ändringar

Fördjupningsprogram inom Restaurang-
och Livsmedelsprogrammet Kök & Servering

Antal programfördjupningar (2) Programguide

Bilder från inriktning Kök & Servering

Bläddra mellan bilder