Restaurang- och Livsmedelsprogrammet
Inriktning Kök & Servering – Kock
I denna programfördjupning får du lära dig om matlagning som hantverk från grundläggande till avancerad nivå.
Kort om programfördjupningen
Kock är en av programfördjupningarna som erbjuds när du läser inriktning Kök & Servering på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Vänergymnasiet Olins Mariestad. Här får du utveckla dina kunskaper i allt från att komponera matsedlar och välja råvaror till att laga välsmakande, näringsrik mat. Du förbereds för ett yrke som innehåller både planering och förberedelser samt kreativt arbete där man jobbar i ett högt tempo. Fördjupningen är ett bra val om du vill jobba som exempelvis kock, kostekonom eller kallskänka.
Poängplan
Förutom de gemensamma ämnena på Restaurang- och livsmedelsprogrammet läser du som går Kök & Servering – Kock även:
-
300
-
900
Med reservation för ändringar